Keresés...


Herczeg Ágnes Boriskola - Herczeg Ágnes

Herczeg Ágnes

Ági

WSET minősített oktató, nemzetközi borakadémikus, borszakíró, szaktanácsadó, Master of Wine hallgató

Herczeg Ágnes a londoni Wine and Spirit Education Trust diplomása és minősített oktatója. Végzett Fine and Rare Wine specialista, jelenleg a világ egyik legelismertebb boros képzésében vesz részt. Eredeti végzettsége közgazdász, nemzetközi kapcsolatok szakreferens diplomával.

2010-ben jelent meg Magyarországon első könyve, Borok a konyhában címmel, ezt követte 2013-ban a Kínában kínai és angol nyelven megjelent Bull's Blood meets five spices című könyve, majd 2014-ben szintén Magyarországon a Borról Neked című könyv, amelyet társzerzőként jegyez. Rendszeresen ír hazai magazinokban, újságokban, szaklapokban, valamint tart előadásokat és mesterkurzusokat itthon és szerte a világban. A TV2 Borkultusz című műsorának Bor és gasztro rovatát vezette, és a TV Paprikán is többször szerepelt különböző műsorokban.

Közel két éven keresztül volt az egri Gróf Buttler borászat vezérigazgatója, és jelenleg is több borászatnak dolgozik szaktanácsadóként. A tanácsadás mellett a Budapesti Üzleti és Kommunikációs Főiskola borturisztikai szaktanácsadó szakirányú továbbképzésenek szakvezetője, a főiskola tanácsadói testületének tagja. 2015-ben indította el saját boriskoláját, a Herczeg Ágnes Wine School-t, melynek fő célkitűzése, hogy egy sokszínű, nemzetközi színvonalat képviselő tudásközpontként működjön, ahová egyformán szívesen járnak a mindennapok borkedvelői, és a szakma képviselői is.

Szabadidejét legszívesebben kislányával tölti, de kedvenc elfoglaltságai közé tartozik a futás, a főzés és a golf is. Mániákusan szeret zenét hallgatni, utazni, és új kultúrákat, borvidékeket felfedezni.

Partnerek

Liebherr-logo

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre!