Keresés...


Herczeg Ágnes Boriskola - Herczeg Ágnes Boriskola

Herczeg Ágnes Boriskola

Magyarország leginnovatívabb és legsokoldalúbb, nemzetközi hátterű, független boriskolája.

...mert mi nem csak tanítjuk, hanem csináljuk is.

 

  • A Herczeg Ágnes Boriskola azoknak szól, akik kötetlen hangulatban szeretnének profiktól tanulni a borokról.
  • Kezdőket és haladókat, hobbi borkedvelőket és a szakmában dolgozókat is várjuk különféle előadásokkal. WSET vagy egyéb boros vizsgákra készülők számára is kínálunk programokat. 
  • Azokat várjuk, akik kiscsoportos kóstolókon szeretnének részt venni. Kurzusaink legtöbbje egy estés, egy adott előadóval, de alkalmanként tartunk egész napos, sőt egész hétvégés "bootcamp"-ekkel is.
  • Privát és céges kóstolók szervezését is lebonyolítjuk, akár egyedi tematika alapján.

A Herczeg Ágnes Boriskola 2014 év végén alakult azzal a céllal, hogy sokszínű, nemzetközi színvonalat képviselő tudásközpontként működjön, ahová egyformán szívesen járnak a mindennapok borkedvelői, és a szakma képviselői is. Egy olyan szenvedéllyel teli boros tudásközpontot, független szakmai borműhelyt indítottunk útjára, amelyet a nemzetközi szellemiség, a sokszínűség és a kötetlen, élményeken alapuló tanulás jellemez.

Nálunk minden oktató azt tanítja, amiben igazán specialista. Ez azt jelenti, hogy az oktatóink nem elsősorban tanárok, hanem a mindennapokban, a munkájuk és tanulmányaik során szerzett ismereteket adják át a hallgatóinknak. Vannak köztük nemzetközi szintű sommelierek, szakújságírók, borászati és szőlészeti szaktanácsadók, gasztronómiai- és marketing szakemberek is. Legtöbb oktatónk több éves tanítási tapasztalattal is rendelkezik, nemzetközi borversenyeken bírál. Folyamatosan járjuk a világot, és a szakmaiság mellett az is fontos számunkra, hogy az órák valóban "életszagúak", és szórakoztatóak legyenek.

Az iskola szakmai vezetője, Herczeg Ágnes 2000 óta foglalkozik borokkal. 2010 óta a londoni Wine and Spirit Education Trust (WSET) diplomása és minősített oktatója (Certified Educator). 2012-ben szerezte meg a Fine and Rare Wine Specialist minősítést. Eddig három könyve jelent meg, ebből egy Kínában. Borról Neked című könyve, amelyet társszerzőként jegyez, az év boros könyve lett 2015-ben. Jelenleg a világ egyik legelismertebb boros képzésének, a Masters of Wine Intézetnek első magyar női hallgatója.

Partnerek

Liebherr-logo

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre!