Keresés...


Herczeg Ágnes Boriskola - Rólam

Rólam

Az ország egyik legelismertebb, legképzettebb és legsokoldalúbb borszakértője. A londoni WSET diplomása, WSET Certified Educator és Fine and Rare Wine Specialist címekkel rendelkezik. A világ elsőszámú boros intézményének, a Masters of Wine Intézetnek az első magyar női hallgatója. Három könyv szerzője, rendszeresen publikál különböző újságokban és magazinokban, bírál és előadásokat tart itthon és külföldön. Számos boros projekt kreatív létrehozója, közreműködője. A BKF szakvezetője, 2013 óta a tanácsadói testület tagja. 2015-ben alapította meg a Herczeg Ágnes Boriskolát. 

Herczeg Ágnes


Közgazdászként végzett nemzetközi kapcsolatok szakon. 2000 óta foglalkozik borokkal. A londoni Wine and Spirit Education Trust diplomája után jelenleg a világ egyik legelismertebb boros képzésének, a Masters of Wine Intézetnek az első magyar női hallgatója. 2010 óta WSET Certified Educator, azaz minősített WSET oktató minősítéssel-, és 2011 óta Fine and Rare Wine Specialist címmel is rendelkezik. 2015-ben megkapta az Év női vállalkozója díjat. 

2010-ben jelent meg Magyarországon első könyve Borok a konyhában címmel. Ezt követte 2013-ban a Kínában kínai és angol nyelven megjelent Bull's Blood meets five spices című könyve. 2014-ben szintén Magyarországon jelent meg a Borról Neked című könyv, amelyet társszerzőként jegyez. Ez a könyv megkapta az Év Boros Könyve díjat is a Magyar Borakadémiától. Rendszeresen ír és publikál hazai magazinokban, újságokban, szaklapokban, valamint előadásokat és mesterkurzusokat tart kóstolóbon, borversenyeken bírál itthon és szerte a világban. A TV2 Borkultusz című műsorának Bor és gasztro rovatát vezette, és a TV Paprikán is többször szerepelt különböző műsorokban.

Közel két éven keresztül az egri Gróf Buttler borászat vezérigazgatója volt. Jelenleg több hazai és külföldi borászatnak, kereskedő cégnek dolgozik szaktanácsadóként, valamint privát és céges rendezvényeken borszakértőként. A tanácsadás és a rendezvények mellett a Budapesti Üzleti és Kommunikációs Főiskola borturisztikai szaktanácsadó szakirányú továbbképzésenek szakvezetője, és a főiskola tanácsadói testületének tagja. 2015-ben indította el a Herczeg Ágnes Boriskolát, melynek fő célkitűzése, hogy egy sokszínű, nemzetközi színvonalat képviselő tudásközpontként működjön, ahová egyformán szívesen járnak a mindennapok borkedvelői, és a szakma képviselői is.

 

Kövess a Facebookon itt

Nézd meg a LinkedIn profilomat itt

Partnerek

Liebherr-logo

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre!