Keresés...


Cikkek - Interjúk

A tudást meg kell osztani

A tudást meg kell osztani

Herczeg Ágnes a Master of Wine program hallgatója, januárban pedig saját iskolát alapított, ahol a hallgatók előre megszabott programok helyett maguk választotta kurzusokon vehetnek részt. A „szabad szellemek borműhelyében” arra törekednek, hogy közös legyen a tanulás élménye.

VinCE Magazin, 2015 március

The Mistress of WINE

The Mistress of WINE

If it wasn’t for the subtle but sublime logo above the door,it would be easy to miss the entry to Ágnes Herczeg’s Wine School at the foot of the imposing Buda hills just off Clark Ádám tér. Just like the pink and gray blossom that has served as an emblem of her personality and her mission for nearly a decade, Ágnes Herczeg, Master of Wine candidate, is unpretentious, unswerving and utterly gorgeous.

Luxury Funzine, 2014/2015 tél

Igyunk jót, legyünk jól! - Ridikül

Igyunk jót, legyünk jól! - Ridikül

Herczeg Ágnes, nemzetközi borakadémikus gyermekkorában a tejet preferálta. A borfogyasztás területén másképp látja a vidéki és a pesti kultúrát. Amikor még kicsi volt a házi bor mindig ott volt az asztalon ebéd után, amibe belekóstolhatott. A borfogyasztásnál nem a mennyiség a lényeg, hanem a felfedezés örömét várja az ember. A bor egy őszinte ital, kielemezni egy szellemi kihívás. Ágnes szerint stílussal lehet bort fogyasztani, meg kell adni a módját, mely feltöltődést tud okozni.

Jakupcsek Gabriella műsora 2015. január 12.

Borról neked, nekem és bárkinek

Borról neked, nekem és bárkinek

Két sikeres nő, aki szereti a bort. Két borhoz értő nő, aki közérthető nyelven, a saját élménygazdag életéből merítve szeretne hasznos információkat átadni mindazoknak, akik érdeklődnek a borok és pezsgők iránt. Borról neked - a pincétől a hálószobáig: egy könyv a pezsgő könnyedségével, egy vörösbor komplexitásával és egy aszú lehengerlő varázsával.

Jedi a dűlők között

Jedi a dűlők között

A világ bornagyköveti rangjára pályázik egy fiatal magyar nő. Herczeg Ágnes közgazdász, borszakértő, boros könyvek szakírója, jelenleg minden idejét a tanulásnak szenteli, hogy megszerezze a Master of Wine oklevelet Londonban, és ő legyen az első magyar borjedi. A Csillagok háborújából ismert lovagok után hívják így azt a 312 szakértőt, akik ilyen képesítéssel bírnak e földkerekségen.

Féljünk-e a kínai bortól?

Féljünk-e a kínai bortól?

Addig jó nekünk, amíg a kínaiak nem kezdenek el bort inni, mert aztán felisszák Európát. Addig jó nekünk, amíg a kínaiak nem kezdenek el bort készíteni, mert aztán elárasztják boraikkal az egész világot. Ilyen és ehhez hasonló kijelentések szereznek mostanában álmatlan éjszakákat az európai borászoknak. Vajon mi az igazság? Valóban veszélyezteti a kínai bor az európai piacot? Mert a kínaiak tényleg elkezdtek bort inni és készíteni. Herczeg Ágnes borszakértő segítségével próbáltuk megválaszolni a kérdéseket.

Partnerek

Liebherr-logo

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre!