Keresés...


Herczeg Ágnes Boriskola - Szentkirályi Orsi

Szentkirályi Orsi

Orsi

Londonban élő sommelier, borszakértő

Londonban élő sommelier, borszakértő.

Karrierjét 2006-ban a Crystal Cruises ultra-luxus hajótársaságnál kezdte, ahol előszor végigjárva a kötelező lépcsőfokokat, 2008-tól sommelier-ként dolgozott.
Ebben az évben szerezte meg a Court of Master Sommeliers Certified oklevelet is.

Magyarországra visszatérve a Nobu étterem nyitásában vett részt Beverage Manager-ként.
2011 márciusától Londonban tevékenykedik: a jelenleg 2 Michelin-csillagos Dinner by Heston Blumenthal-ban Joao Pires Master Sommelier mellett csiszolta tovább tudását, majd a japán fúziós konyhájáról híres Zuma-ban Assistant Head Sommelier-ként letette a következő, Advanced Sommelier vizsgát.

A Wine Australia és a Daniel Pontifex Foundation közös ösztöndíjasaként 6 hetet töltött Ausztráliában, ahol bejárta az ország minden jelentős borvidékét, és szőlészeti-borászati ismereteit mélyítette tovább.

Visszatérve az öreg kontinensre a Hedonism Wines luxusüzletében helyezkedett el, ahol mintegy 8000 tétel közül válogathatnak a vásárlók a rendkívül felkészült specialisták segítségével. Itt rendszeres kóstoló estek során oszthatta meg a borok éss a vendéglátás iránti lelkesedését a résztvevőkkel.

Jelenleg a Wotwine mobil alkalmazás Tasting and Database Managere: a világ egyik legelismertebb kóstolócsapatával segítik az angol borfogyasztókat a  szupermarketek kínálatának elemzésével.

A Wines of Portugal 2014-es sommelier bajnokságán harmadik helyezést ért el, rendszeres döntőse a Sud de France sommelier bajnokságnak is.
Az International Wine Challenge bíraja.
Évek óta segíti Tom Stevenson munkáját a Christie's aukciósházban tartott Champagne mesterkurzusai során, illetve az idei Champagne & Sparkling Wine
World Championships munkatársaként is.

Szabadidejében a soron következő Master Sommelier vizsgára készül.

Partnerek

Liebherr-logo

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre!